GREVELINGEN


Tussen Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland in ligt een gebied waar je het hele jaar door kunt genieten van de natuur, de duinen, het strand en het water: De Grevelingen. Geen betere plek om te ontspannen, uit te waaien en te genieten. De Grevelingen is het grootste zoutwatermeer van Europa. In zijn geheel telt het 14.000 hectare oppervlakte, 3.000 hectare daarvan is drooggevallen gebied.

ZWEMMEN


Op loopafstand van de camping (200 meter) vindt u het strandje aan het Grevelingenmeer. Dit overzichtelijke strandje is geschikt voor jong en oud. Doordat het water langzaamaan dieper wordt, kunnen ook (kleine) kinderen genieten in het water. Bij Strandtent Jeanzz kunt u terecht voor een maaltijd, drankje of verfrissend ijsje.


WANDELEN EN FIETSEN


Het is ook heerlijk wandelen en fietsen rondom het meer. Wie wandelt of fietst langs het Grevelingen ziet, voelt, ruikt, hoort en proeft veel meer. De vele wandel- en fietspaden vlak langs het meer, een overvloed aan fietscafés en de mogelijkheid de route te koppelen aan een lekker vaartochtje tussendoor, zorgen ervoor dat uw route langs het Grevelingenmeer nooit hetzelfde zal zijn! Als u langs het water fietst of wandelt kunt u met een verrekijker de zeehonden bij de Roggeplaat zien zonnen. Ook bij de sluizen van de Brouwersdam aan de Noordzeezijde zijn regelmatig zeehonden te zien. Bang zullen ze niet voor u zijn, ze zullen zich eerder uitsloven!

Met een fietsknooppuntenkaart van de VVV (verkrijgbaar op de receptie) weet u zeker dat u langs de mooiste plekjes komt.


Via onderstaande link vindt u meer informatie over het Grevelingenmeer.

WATERSPORT


Wat de Grevelingen leuk maakt, is dat u er op vele manieren van kunt genieten. Door het ontbreken van zware stroming, maar met de aanwezigheid van een zeewind, is het Grevelingenmeer een fijn water voor verschillende soorten watersport. Zwemmen, pootjebaden, kanoën, zeilen, duiken, vissen, iedere liefhebber kan zijn hart ophalen. Geen wonder dat er diverse duik-, zeil- en surfscholen zijn die u de fijne kneepjes van het vak kunnen leren. Of ga mee met een rondvaart en met een beetje geluk ontdekt u hoe de zeehondjes liggen te zonnen op hun privéstrand. 

Wanneer u naar het meer kijkt, ziet u altijd bedrijvigheid. Zeil-, vissers- en motorbootjes, waterskiërs, surfers en duikers die terug komen van hun ontdekkingstocht onder water.
De voorzieningen rondom het meer zijn zeer goed te noemen; grote parkeerplaatsen direct aan het water en openbare toiletten en douches.


ETEN

Ook voor de lekkerbek is de Grevelingen een bron van plezier. Kreeften en mosselen uit de Grevelingen zijn een ware delicatesse en worden in diverse restaurants vers geserveerd. Zeker de moeite waard!

DUIKEN


Of u nu een beginnende of een zeer ervaren duiker bent, de Grevelingen is een (w)onderwaterparadijs! In het grootste zoutwatermeer van West-Europa (want dat is het Grevelingen!) zijn de klei- en zanddeeltjes door het stilstaande water naar de bodem gezakt, zodat u onder het water een helder zicht hebt. Van anemonen, grondel, muiltjes en paling tot botervisjes en haring.
De duikwrakken bij Scharendijke zorgen voor een extra duikbeleving. Doordat je in alle hoeken en gaten, van het wrak kan komen, wordt uw duikbeleving nog spannender. Er zijn drie wrakken vlak bij elkaar, waarvan Le Serpent, het zestig meter lange betonnen schip, alleen voor de ervaren duiker toegankelijk is. Het wrak vormt tegenwoordig een kunstmatig rif waarin verschillende plant- en diersoorten leven... zoals anemonen, krabben en kreeften. Het schijnt dat zelfs zeehonden een bezoekje brengen aan het wrak.


Nog geen duikervaring? Geen probleem. De Grevelingen is een uitstekend gebied om kennis te maken met de unieke onderwaterwereld van de Delta. Duikschool Sealand Diving (gelegen op de camping) leert u graag de fijne kneepjes van het vak!


ZEEHONDEN

IN HET GREVELINGENMEER LEVEN TIENTALLEN ZEEHONDEN EN ZE ZIJN MAKKELIJK TE VINDEN. LIEFHEBBERS VAN ZEEHONDEN ZIJN IN ZEELAND OP HUN PLEK!

Zeehonden zijn op Schouwen-Duiveland niet zo moeilijk te vinden. De mooie natuur, het schone water, de ruimte en de rust hebben een positieve invloed op deze dieren en ze gedijen hier goed. Zeehonden voelen zich redelijk thuis op niet al te grote afstand van mensen. Sommige zeehonden vindt u midden in de zee of ze zwemmen nieuwsgierig mee als u over het water vaart. Ze luieren veel op het strand en genieten van de zon. Verder zwemmen ze regelmatig een baantje en eten ze heerlijke verse vis.

In het Grevelingenmeer leven vrij grote populaties. Het aantal zeehonden in de Zeeuwse wateren neemt enorm snel toe. Precieze aantallen zijn niet bekend, maar als ze zich eenmaal ergens op hun gemak voelen blijven ze wel terugkomen naar een bepaald gebied.

ROUTE

CONTACT

Veld is verplicht Onjuiste e-mail
Veld is verplicht
Uw bericht is succesvol verstuurd
Sorry, uw bericht is niet verstuurd

VRAGEN

Camping Den Osse
Blankersweg 4
4318 TV Brouwershaven

 +31 (0)111-691513

 info@campingdenosse.nl


TIP

RONDVAARTSCHIP "GREVELINGEN" IS EEN AUTHENTIEK SCHIP EN NOG IN ORIGINELE STAAT. HET SCHIP IS IN MARITIEME SFEER INGERICHT MET VEEL FOTO'S, BOEKEN EN SCHEEPSMODELLEN.

Maak een pleziervaart op het Grevelingenmeer met het party- en rondvaartschip "Grevelingen". U maakt een vaart van 1,5 uur vanuit haven Den Osse langs Port Zélande naar het bezoekers-centrum Grevelingen nabij Ouddorp, waar de boot even gaat aanleggen om nieuwe passagiers te ontvangen. Daarna vaart u naar de Hompelvoet (een prachtig natuurgebied waar veel vogels broeden) en onderweg kunt u proberen de meeuwen te voeren. Vervolgens vaart de boot tussen Stampersplaat en Dwars in de weg (waar halfwilde fjordenpaarden lopen), langs Brouwershaven terug naar haven Den Osse.