Nieuwe uitbaters restaurant

www.brasseriedenosse.nl

 

OMGEVING


DORPEN EN STEDEN

Beleef het eilandgevoel op Schouwen-Duiveland. Volop water, natuur en monumentale schatten. Het eiland heeft prachtige dorpen en steden. Ontdek ze allemaal!


WELKOM IN BROUWERSHAVEN

Brouwershaven is een gezellig klein stadje wat gelegen is aan het Grevelingenmeer en is nu een centrum voor watersport en recreatie. De haven van Brouwershaven loopt door tot in het stadje, wat een gezellige bedrijvigheid geeft. Het standbeeld van Jacob Cats kijkt uit over de markt, waaraan diverse terrasjes liggen. ONTDEK ZIERIKZEE
Maak kennis met de rijke historie van Zierikzee. In deze charmante monumentenstad kun je naar hartenlust winkelen en eten. Het is een plaats met maar liefst 568 monumenten. Dus aan cultuur geen gebrek. Zierikzee had al in het begin van de 15e eeuw een belangwekkend silhouet met muren, poorten, kerken, toren en molens. De oude stadspoort geeft toegang tot de gezellige binnenstad met de vele winkeltjes en gezellige terrasjes.


GENIETEN IN RENESSE
Renesse een levendige kustplaats; tijdens de zomer bruist Renesse van energie. Dit gezellige toeristendorp heeft veel te bieden. Genieten van de zon op het strand, drankje op een van de vele terrassen of shoppen in leuke winkels. En ‘s avonds zijn er vele uitgaansmogelijkheden. U vindt in Renesse lange stranden met prachtige duinen, bosgebieden, polders en natuurlijk de altijd aanwezige zee.


BELEEF BURGH-HAAMSTEDE

Haamstede heeft alle elementen voor een gezellig uitje. Een historische kern met slot Haamstede uit de 13e eeuw en strand en bos binnen handbereik. Het bekendste gebouw is zonder twijfel de Westerlichttoren, deze rood-witte vuurtoren kreeg grote bekendheid doordat hij stond afgebeeld op het biljet van 250 gulden. 

MUSEA

Schouwen-Duiveland zit vol verhalen... ontdek ze in de musea. Samen vertellen ze het verhaal van Schouwen-Duiveland. Kom luisteren, kijken en beleven.


BROUWS MUSEUM
De museumcollectie omvat authentieke scheepsmodellen, boeiende maritieme schilderijen, topografische kaarten, paskaarten, prenten en nautische instrumenten. Het Brouws Museum herbergt ook een filmzaal (3 films) en een bibliotheek. Bezoek ook de fraaie museumtuin!


STREEK- EN LANDBOUWMUSEUM GOEMANSZORG
Dit museum in Dreischor heeft 4 grote thema’s: trekpaard, vlas, meekrap en de geografie van Schouwen-Duiveland. Verder heeft het een kruidentuin en een hoogstam-fruitboomgaard. Er is een museumcafé met terras voor drankjes en lunch. Er is ook speciale aandacht voor streekdracht en dialect.


STADHUISMUSEUM
Het Stadhuismuseum Zierikzee vertelt via een bijzondere collectie een verhaal over het wel en wee van de stad, haar inwoners en haar relatie met het omringende land en het water. Dat verhaal is te zien in het monumentale pand in het centrum van Zierikzee.


MUSEUMHAVEN ZIERIKZEE
Oude schepen die vroeger in het Deltagebied voeren liggen in volle glorie in de eeuwenoude stadshaven. In de Stads & Commerciewerf (op loopafstand) is de restauratie van een boeier te bezichtigen. Toegang is gratis.


WATERSNOODMUSEUM
Het watersnoodmuseum vertelt over de ramp van 1953 en de tijd daarna. Gevestigd in vier betonnen caissons die eind 1953 zijn gebruikt om de dijk bij Ouwerkerk te dichten. Elk caisson heeft zijn eigen thema, namelijk feiten, emoties, wederopbouw en bewustwording en innovaties. Het museum vormt een indrukwekkende tentoonstelling voor jong en oud.


OP STAP MET KINDEREN

Zeeland is dé plek voor een actieve gezinsvakantie in de natuur. Ontdek welke activiteiten jullie met z'n allen kunnen ondernemen.


KLIMBOS ZEEUWSE HELDEN
Dol op klimmen? Zwier door de bomen, klim over hindernissen, vlieg van boom naar boom.
Voel je als een ware superheld bij Klimbos Zeeuwse Helden in Westenschouwen. Uitdagende parcoursen met ieder een verschillende moeilijkheidsgraad. Klimmen gebeurt altijd veilig en gezekerd door het gebruik van een veilig en actief zekeringssysteem!


ZEELAND BUITENLAND

Bij Zeeland Buitenland is het genieten van een actieve dag buiten! Denk bijvoorbeeld aan boogschieten, klimmen, vlotten bouwen of op een avontuurlijke zwerftocht.


DELTAPARK NEELTJE JANS
Bij Deltapark Neeltje Jans ziet u films en exposities rondom de ramp van 1953 en leert u alles over de Deltawerken. U wandelt binnen in het hart van Holland trots, de Stormvloedkering. U kunt een rondvaart maken over de Oosterschelde of spetterende shows beleven met zeehonden en zeeleeuwen. In het Bluereef aquarium staat u oog in oog met tropische haaien en roggen.


BERKENHOF TROPICAL ZOO
Je voelt je een wereldreiziger. Je gaat van Zuid-Amerika naar Australië met de kleurrijkste dieren. Spinnen, slangen, leguanen en nog veel meer wilde dieren. Zou Freek Vonk ze allemaal al hebben gezien? Na alle ontdekkingen speel je lekker in de kidsjungle!


PIRATENAVONTUUR EN AQUARIUM HET ARSENAAL

Yarr! Als piraat op avontuur! Beleef spannende piratenattracties, bewonder de schitterende aquaria en speur op 65 meter hoogte de Westerschelde af. Daarnaast zijn bij Het Arsenaal in Vlissingen ook de mooiste Noordzeevissen in aquaria te zien.


WAT GAAN WE VANDAAG DOEN?

ROUTE

CONTACT

Veld is verplicht Onjuiste e-mail
Veld is verplicht
Uw bericht is succesvol verstuurd
Sorry, uw bericht is niet verstuurd

VRAGEN

Camping Den Osse
Blankersweg 4
4318 TV Brouwershaven

 +31 (0)111-691513

info@campingdenosse.nl


TIP

WAT TE DENKEN VAN EEN HEERLIJKE KANOTOCHT? U KUNT TUSSEN DEN OSSE EN ELLEMEET EEN ONTSPANNENDE TOCHT MAKEN DIE DOOR DE AKKERLANDEN SNIJDT.

Dit is pas onbezorgd genieten van de rust, de vogels en proeven van de sfeer van het boerenleven! Een sportief uitje dat geschikt is voor het gehele gezin! Bij onze buren, Zeeland Vakantiewoningen, kunt u terecht voor kajak- en kanoverhuur. U kunt hierbij kiezen uit verschillende kano's. Ook voor fietsverhuur bent u hier aan het juiste adres!