NOORDZEE


De Noordzee bruist. Campers staan aan de Brouwersdam gemoedelijk naast elkaar aan de waterlijn. Op het strand spreiden gezinnen hun badlakens uit. Windsufers zoeken hun plezier op het water. Iedereen is op zoek naar de zon!


Op 7 km afstand van de camping vindt u de Brouwersdam. De Brouwersdam is het zevende bouwwerk van de Deltawerken. De Brouwersdam sluit het Brouwershavense Gat af. Door deze afsluiting ontstond het Grevelingenmeer.


WANDELEN EN FIETSEN


Het is heerlijk om met de wind in je haren te fietsen of te wandelen en te genieten van het uitzicht. Windsurfers, duikers en de havens zorgen voor de nodige afleiding.
Langs het strand kunt u heerlijke wandelen en fietsen, dankzij de schelpenpaden welke u langs de mooiste plekken leiden. Als u het leuk vindt om zeehonden te spotten, zijn de sluizen van de Brouwersdam aan de Noordzeezijde een goede plek. Hier zijn regelmatig zeehonden te zien.
Met een kaart van de VVV (verkrijgbaar op de receptie) weet u zeker dat u langs de mooiste plekjes komt.


WATERSPORT


Het Noordzeestrand is geschikt voor diverse soorten watersport, en door wind en hoge golven zeer geschikt voor extreme sporten, zoals kitesurfen en wakeboarden. Voor kiters zijn er speciale stranden aangewezen. Je kunt de Zeeuwse kust ook per kajak verkennen of verder het water op met een motor- of zeilboot. Of wat dacht je van een vaartocht met schipper waarbij je gaat vissen? 


Langs de Noordzee ligt de Brouwersdam. Dit is één van Nederlands meest bezochte kitespots. Dat is mede te danken aan de goede en bovendien gratis parkeergelegenheden en het grote strand.  Het kitesurfen is de snelstgroeiende watersport ter wereld. Als je de verhalen van insiders mag geloven, maken de adrenaline en de fun deze sport tot een ware verslaving. De kracht van de wind in de vlieger, staat garant voor snelheid en actie. Maar geen actie, zonder een gedegen basis. Die kun je leren bij diverse watersportscholen aan de Brouwersdam. Mocht je jezelf bedenken, dan kun je hier altijd nog op één van de terrassen neerstrijken om van het stunten van anderen te genieten.CONCERT AT SEA

 

Met een groep vrienden naar het Zeeuwse strand. Vooraan staan bij je favoriete artiest. Op de dam liggen met een biertje en lekker eten. Een rondje in het reuzenrad en met een cocktail in de hand kijken naar de zonsondergang.

 

Sinds 2006 vindt elk jaar Concert at Sea plaats op de Brouwersdam. Dit muzikale spektakel vindt elk jaar eind juni/begin juli plaats en zorgt voor een speciale vibe op de Brouwersdam en haar omgeving!

 

Op Concert at SEA is inmiddels meer te beleven dan op een gewoon muziekfestival. Er rijden, lopen en vliegen straat-theateracts over het terrein en er is een uitgebreid assortiment aan eten en drinken met aandacht voor al het lekkers dat Zeeland te bieden heeft.

 

 


RTM- TRAM & MUSEUM OUDDORP

DE STOKER GOOIT NOG EEN SCHEP KOLEN OP HET VUUR EN DE MACHINIST TREKT AAN DE STOOMFLUIT. ALLE PASSAGIERS INSTAPPEN! MAAK EEN REIS DOOR HET VERLEDEN MET DE TRAM OP DE BROUWERSDAM.

Kijk vanuit een schommelende coupé naar de boten op het Grevelingenmeer en hoor de conducteurs uit over de Rotterdamsche Tramwegmaatschappij, ooit de grootste vervoerder in dit gebied.
Het RTM-museum aan de noordkant van de Brouwersdam beschikt over een fraaie collectie stoom-en diesellocomotieven waarmee nog steeds wordt gereden. Dwaal ook eens rond door de remise en bekijk het oude postrijtuig en de enig nog bestaande kampeerwagon. Een bezoek aan het trammuseum is een belevenis voor kinderen. Ook vaders en moeders raken er niet over uitgepraat. De dienstregeling staat op de website. Leuke tip: combineer een tramrit met een boottocht over de Grevelingen.

ROUTE

CONTACT

Veld is verplicht Onjuiste e-mail
Veld is verplicht
Uw bericht is succesvol verstuurd
Sorry, uw bericht is niet verstuurd

VRAGEN

Camping Den Osse
Blankersweg 4
4318 TV Brouwershaven

 +31 (0)111-691513

 info@campingdenosse.nl


TIP

WATERSPORTCENTRUM BROUWERSDAM IS DE PLEK WAAR WATERSPORT CENTRAAL STAAT. HET CENTRUM BIEDT O.A. LESSEN IN WINDSURFEN, ZEILEN EN SUPPEN, EN HEEFT OOK EEN UITDAGENDE WATERJUMP!

Brouwersdam Waterjump, zo spannend en uitdagend als het klinkt, zo is het ook! Op deze schans, die 8 meter hoog, 25 meter lang en 5 meter breed is, oefenen waaghalzen adembenemende sprongen op het water. Grenzen verleggen dus... én verzekerd van een frisse en spectaculaire duik in het water!

Niet zo’n stunter? Iedereen gaat op zijn eigen tempo en manier van de schans af. Gebruikt een matje, ga op een band of ga met een hele groep als treintje naar beneden? Eindeloos veel waterplezier! Naast de 2 banen van 8 meter hoogte is er ook ééntje van 4 meter, op deze baan kunt u wennen aan de vliegervaring.